Salata calda de homar si cartofi cu maioneză cu ulei de trufe

Printeaza

O reteta de salata calda de homar cu fasole verde, hasme, ulei de masline, lamaie, cartofi, frunze de salata, otet balsamic, mustar, ulei de trufe si zeama de lamaie.

Ingrediente:Salata calda de homar si cartofi cu maioneză cu ulei de trufe

  • 2 homari fierţi de aprox. 500 g fiecare
  • 250 g fasole verde fină, fiartă
  • 2 hasme, tocate mărunt
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie, înjumătăţită
  • 12 catofi, fierţi
  • l00 g amestec de frunze pentru salată
  • 1 linguriţă oţet balsamic pentru maioneză
  • 2 găbenuşuri
  • 1 lingură muştar englezesc
  • 300 ml ulei de măsline
  • câteva picături de ulei cu trufe (opţional)
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara maioneza, se bat gălbenuşurile cu muştarul şi cu un praf de sare şi unul de piper într-un castron mare. Se toarnă şi puţin ulei şi se bate viguros. Se încorporează treptat tot uleiul, la început picurând puţin câte puţin, apoi turnând din ce în ce mai mult.

Fiecare porţie nouă de ulei trebuie bine încorporată înainte de a o adăuga pe următoarea. în final, se adaugă şi câteva picături de ulei cu trufe, dacă folosiţi, şi se încheie cu zeama de lămâie. Se ţine la frigider până la folosire.

Se curăţă păstăile, îndepărtând capetele, şi se înjumătăţesc. Se pun într-un castron cu haşme şi cu 3 linguri din ulei. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă carnea de homar mărunţită, apoi se stoarce peste amestec zeama unei jumătăţi de lămâie. Se lasă deoparte.

Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă. Se prăjesc cartofii tăiaţi felii la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte, până devin crocanţi şi aurii. Se scot cu o paletă şi se aşază pe un platou tapetat cu prosop de hârtie.  De îndată ce homarul este pregătit, se taie felii carnea scoasă din cozi, astfel încât să se obţină 16 felii, şi se mărunţeşte carnea scoasă din cleşti, eliminând membrana. Se lasă deoparte.

Se încinge 1 lingură de ulei de măsline în aceeaşi tigaie, la foc mic, se adaugă feliile de coadă de homar şi se încălzesc în ulei câteva clipe pe fiecare parte. Se stinge focul, se asezonează homarul cu sare şi piper şi se stoarce peste el zeamă de lămâie. Cu câteva dipe înainte de a aranja platourile, se amestecă frunzele de salată cu oţetul balsamic şi cu restul de ulei de măsline. Se asambleaza.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.