Salata calda de ciuperci cu telemea

Printeaza

Salata calda de ciuperci cu telemea din: ciuperci, dovlecei, usturoi, ceapa rosie, praz, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper, telemea.

Ingrediente:Salata_calda_de_ciuperci_cu_telemea

  • 600 g ciuperci asortate
  • 2 dovlecei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 3 fire praz
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic alb
  • sare
  • piper
  • 200 g telemea taiata cuburi

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se pregătesc dovleceii şi se taie în două pe lung, apoi se taie felii. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se pregăteşte prazul. Se taie ceapa verde rondele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ciupercile 4-5 min., amestecând.

Se adaugă dovleceii, ceapa, prazul şi usturoiul şi se prăjesc puţin împreună. Se iau de pe plită şi se lasă să se răcorească. Seamestecă oţetul balsamic cu sare, piper şi ceapă verde. Se toarnă în salată, se adaugă cubuleţele de telemea si se amestecă.

Se serveste salata calduta, eventual cu paine.

Salata calda de ciuperci cu telemea

Salata_calda_de_ciuperci_cu_telemea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.