Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci, unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g ficăţei de pui
  • 250 ml lapte
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 10 g unt
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mare
  • 1 fir de praz pătrunjel verde
  • 50 ml supă de pui sau de legume
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece şi îi laşi într-un cas­tron acoperiţi cu lapte rece circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi usuci cu pro­soape absorbante. Separat, fierbi morcovul şi cartoful în apă cu sare, iar prazul îl opă­reşti 3-4 minute în apă clo­cotită.

Topeşti untul într-o tiga­ie, adaugi ciupercuţele întregi spălate bine şi scurse. Le sotezi circa 10 minute, apoi adaugi ficăţen şi continui sotarea până când ficăţeii sunt bine pătrunşi. Ii scoţi deoparte şi îi păstrezi calzi.

In tigaie, adaugi vinul peste ciupercuţe şi le fierbi până se evaporă, apoi pui supa, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi conti­nui fiertul până când scade bine zeama. Adaugi ficăţeii şi smântână, dai focul mic şi laşi totul să fiarbă încă 5 minute.

Aşezi ficăţeii şi ciupercuţele pe un platou cald, adaugi cartoful şi morco­vul tăiate bastonaşe, deco­rezi cu rondele de praz, pă­trunjel verde tocat şi servesti imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am pus niciodata in salata ficatei de pui, o sa incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.