Salata calda asortata

Printeaza

Salata calda asortata din: spanac, nasturel/valeriana, ceapa, ardei, usturoi, sparanghel, ulei, fasole, mazare, busuioc, oua, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata_calda_asortata

  • 1 mână de spanac
  • 1 mână de năsturel/valeriană
  • 2 fire de ceapă
  • 1/2 ardei roşu
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură de sparanghel
  • 50 ml ulei
  • 300 g fasole fava (bob)
  • 150 g mazăre păstăi
  • 1 lingură de busuioc tocat
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa tocată, ardeiul tăiat fâşii, usturoiul şi sparanghelul tăiate bucăţi. Pune capacul şi înăbuşă-le la foc potrivit, până când sparanghelul se pătrunde, dar rămâne al dente.

Separat, fierbe la abur fasolea fava şi mazărea. Scoate-le într-un bol (trece-le printr-un jet de apă rece ca să-şi păstreze culoarea) şi amestecă-le cu legumele călite.

Adaugă verdeţurile proaspete (năsturelul/valeriana şi busuiocul), stropeşte cu zeamă de lămâie şi potriveşte de sare şi piper. Serveşte salata caldă, cu ou poşat deasupra.

Salata calda asortata

Salata_calda_asortata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.