Salată caldă aromată

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Salată caldă aromată

  • 3 castraveţi verzi
  • 200 g năut
  • 4 roşii
  • 3 ardei capia
  • 150 g boabe de porumb din conservă
  • o lingură cu seminţe de susan
  • 60 ml oţet balsamic
  • 40 ml ulei de măsline
  • pudră de curry
  • ulei de porumb
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte ca să fiarbă mai repede, se clăteşte cu apă rece, se fierbe cu puţină sare şi se pune la rece într-un castron.

Ardeii capia se curăţă de se­minţe, se spală, se taie cuburi sau felii subţiri. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se pune năutul, ardeii şi un sfert de lin­guriţă cu pudră de curry. Se călesc câteva minute la foc iute, se opreşte focul şi se pun într-un castron. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate în bucăţi mai mici, castraveţii verzi tăiaţi cubuleţe, boabele de porumb scurse de apă şi seminţele de susan.

Se adaugă oţetul balsamic şi o lingură cu ulei de porumb, mă­rar şi pătrunjel tocat, sare şi piper după gust. Se amestecă totul şi se serveşte imediat.

Salată caldă aromată

Salată caldă aromată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.