Salată cu bucăţi de friptură

Printeaza

O reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata.

Ingrediente:Salată cu bucăţi de friptură

  • 4 ardei rosii medii
  • 280 g file de vita curatat de orice pielite
  • 1 catel de usturoi
  • 450 g fasole verde
  • piper dupa gust

pentru dressing:

  • 3 linguri otet balsamic
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri esalota tocata foarte fin

pentru servit:

  • 115 g frunze tinere de salata asortata
  • 6 rosii medii taiate felii de 5 mm

 

Mod de preparare:

Se încinge grătarul din cuptor. Se pun ardeii roşii pe un suport de sârmă şi se coc aproximativ 10 minute sau până când pieliţele încep să facă băşici şi să se înnegrească, întorcându-i des.

Se pun într-o pungă de plastic care se leagă strâns la gât şi se ţin la abur 10 minute.

Apoi se curăţă de pieliţele înnegrite, se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi potrivite.

Se pune bucate de carne pe un fund de lemn şi se despică pe orizontală, cam trei pătrimi. Se deschide ca o carte şi se presează.

Se presară piper. Se taie un căţel de usturoi în două şi se freacă bucata de carne peste tot.

Se frige carnea aproximativ 3 minute pe fiecare parte pentru o friptură mai nefăcută sau mai mult timp pentru o carne mai pătrunsă. Carnea se taie apoi în felii subţiri.

Se fierbe fasolea în apă clocotită aproximativ 5 minute sau până când s-a înmuiat. Se scurge şi se clăteşte sub jet de apă rece. Căţelul de usturoi rămas se toacă fin.

Pentru dressing, se amestecă într-un castronel oţetul cu uleiul, usturoiul, eşalota şi piper după gust.

Se împart frunzele de salată pe farfurii şi se aranjează friptura, ardeii roşii, fasolea şi roşiile pe deasupra. Se stropesc cu dressing.

Salată cu bucăţi de friptură

salata_cu_bucati_de_friptura

Pofta buna!


Friptura de miel cu salata de patrunjel

Friptura de miel cu salata de patrunjel

Friptura de miel cu salata de patrunjel din: lipii, friptura de miel, naut, pasta de susan, usturoi, patrunjel, menta, ceapa rosie, rosii coapte, cuscus sau bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, scortisoara, ienibahar. Ingrediente: lipii libaneze friptură de miel 300 g năut 1 lingură cu pastă de susan 3 căţei de usturoi 5 legături de […]

Friptura cu varza si galusti din aluat

Friptura de porc cu salata de varza

Friptura de porc cu salata de varza din: porc, ketchup, otet balsamic, miere, usturoi, varza, morcov, ceapa rosie, seminte de chimen, maioneza, cartofi copti. Ingrediente pentru carne:  4 fripturi din spată de porc (circa 600g) 2 linguri de ketchup 2 linguri de oţet balsamic 1 lingură de miere 2 căţei de usturoi, raşi fin Ingrediente […]

Friptura_de_gasca_cu_salata_si_garnitura

Friptura de gasca cu salata si garnitura

Friptura de gasca cu salata si garnitura din: pulpe de gasca, bere, usturoi, miere, piper, sare. Ingrediente: 2 pulpe de gasca 1/2 l bere 2 catei de usturoi 2 linguri miere piper macinat sare   Mod de preparare: Speli pulpele de gâscă, le presari cu piper şi sare şi le laşi în bere timp de […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i o idee buna de salata, merita incercata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.