Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de brie cu nuci caramelizate si curmale din: branza brie, curmale, rucola, crutone, miez de nuca, zahar, ulei de nuci si otet balsamic.

Ingrediente:Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale

  • 600 g de brânză brie
  • 85 g de curmale fără sâmburi, tăiate în bucăţele
  • 20g de rucola
  • 100 g de crutoane din comerţ, sfărâmate

pentru nucile caramelizate:

  • 100 g miez de nucă, tăiat în jumătăţi
  • 25 g de zahăr fin

pentru dressing:

  • 6 linguri ulei de nuci
  • 2 linguri de oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/ gaz 5. Se amestecă nuca şi două linguri de apă, apoi se adaugă zahărul. Se răsfiră pe o tavă şi se dau la cuptor 6-8 minute, până ce prind o culoare auriu-maronie. Se scot din cuptor şi se lasă la răcorit.

Se curăţă cu atenţie brânza brie de coajă, care se aruncă. Se pune miezul într-un bol mediu. Se bate brânza, folosind o lingură sau un tel mic, până ce se deschide la culoare şi poate fi turnată cu lingura. Pentru dressing, se amestecă uleiul şi oţetul, apoi se asezonează.

Se amestecă nucile, curmalele şi rucola într-un bol mare, apoi se adaugă un pic de dressing. Se pune o lingură de brie bătută în mijlocul fiecărei farfurii şi se aranjează salata în jurul brânzei. Se presară crutoanele, se stropeşte cu dressing şi se serveşte.

Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale

Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.