Salata boeuf cu vita

Printeaza

Salata boeuf cu vita din: carne de vita, cartofi, patrunjel, telina, morcovi, mazare, verdeata, maioneza, castraveti, sare, piper.

Ingrediente:Salata boeuf cu vita

  • 250 g carne de vită
  • 500 g cartofi
  • 125 g pătrun­jel
  • 125 g ţelină
  • 200 g morcovi
  • 125 g mazăre fiartă (în conservă)
  • 50 g verdeaţă
  • 300 g sos maio­neză
  • 100 g castraveţi muraţi
  • 1 g piper
  • 20 g sare

Pentru ornat:

  • 300 g roşii
  • 2 ouă fierte

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă şi se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală. Cartofii se fierb în apă cu sare (în coajă), ouăle se curăţă de coajă şi se taie felii.

Castraveţii se curăţă de seminţe şi se taie cuburi, se scurg de zeamă, verdeaţa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii.

In timpul fierberii, supa se spumează, iar la jumătatea fierberii se adaugă zarzavaturile întregi. După fierbere şi răcire, carnea, zarzavaturile şi cartofii (curăţaţi de coajă) se taie cuburi.

Legumele tăiate cuburi şi carnea se amestecă apoi cu sosul de maioneză, la care se adaugă piperul, sarea şi verdeaţa.

Se amestecă ingredientele bine, apoi se montează pe un platou sau în porţii pe farfurii întinse, dându-le o formă cu paleta. Se decorează cu roşii şi felii de ouă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.