Salata bacanilor

Printeaza

O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, morcovi, sfecla rosie, mazare, pufuleti, ulei, lamaie, ardei gras rosu, ardei gras, verde, ardei gras galben,  mustar, patrunjel.

Ingrediente:Salata bacanilor

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 3 buc, sfeclă roşie (mijlocii)
  • 1 borcan mare de mazăre
  • 2 pungi pufuleţi
  • 200 ml ulei
  • 1 lămâie
  • 1 lingura mustar
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Fierbi cartofii, sfecla si morcovii in coaja apoi, lasi la racit si le cureti de coaja. Le dai prin razatoarea mare si le pui  pe fiecare în câte un castron. Faci o maioneză din pufuleţi, 1 cană de apă călduţă, ulei, sare, 1 lingură muştar şi zeama de la 1 lămâie.

Mai întâi înmoi pufuleţii în apă călduţă, până rezultă o pastă omogenă, apoi adaugi muştar şi sare. Freci compoziţia şi torni uleiul treptat, după care adaugi zeama de lămâie, lei un platou şi pui 1 strat de car­tofi, apoi unul de maioneză, un strat de sfeclă roşie, unul de maioneză, unul de mazăre din conservă, din nou unul de maioneză, morcovi raşi, iar strat de maioneză şi poţi repeta până se termină ingre­dientele.

Când serveşti, deco­rezi salata cu măsline şi felii de lămâie. Dacă doreşti, poţi să o îmbraci în maioneză, pentru un aspect deosebit.

Salata bacanilor

Salata bacanilor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.