Salata asortata cu oua

Printeaza

Salata asortata cu oua

Ingrediente:Salata asortata cu oua

  • 4 ouă
  • 150 g mazăre congelată
  • sare
  • 1 lămâie
  • 200 g iaurt natural (gras, fără conservanţi)
  • câte 1/2 legătură arpagic (sau ceapă mică) şi busuioc
  • piper
  • 2 salate mici
  • 2 morcovi
  • 1 legătură ridichi

Preparare:

Fierbeţi ouăle tari. Decongelaţi mazărea şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 5 minute conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-o într-o strecurătoare. Spălaţi lămâia bine cu apă fierbinte, uscaţi-o şi radeţi-i coaja, apoi stoarceţi-o.

Amestecaţi atât sucul, cât şi coaja de lămâie cu iaurtul. Spălaţi arpagicul şi busuiocul şi tăiaţi-le rulouri mici. Amestecaţi-le cu iaurtul şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi şi tapetaţi cu ea 4 farfurii. Tăiaţi morcovii cu un cuţit special bucăţi subţiri, iar ridichile rondele.

Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le în opt. Amestecaţi toate legumele, aşezaţi-le pe farfurie şi ornaţi cu bucăţile de ouă. Alături de salată serviţi dressin-gul cu iaurt şi ierburi aromate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.