Salata asortata cu fasole

Printeaza

O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde, morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper.

Salata asortata cu fasole

Ingrediente:

  • 100 g fasole roşie boabe
  • 100 g fasole verde păstăi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 roşii
  • 2 ardei gras roşii
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel verde

Ingrediente sos vinegretă:

  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură oţet sau
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se înmoaie boabele de fasole cu câteva ore îna­inte de a fi preparate, apoi se fierb în apă cu puţină sa­re. Se scurg şi se aşază într-o salatieră mare.

Se fierb separat, în apă cu puţină sare, morcovii şi păstăile de fasole verde, se scurg, se taie bucăţi şi se adaugă în salatieră.

Se mai adaugă ceapa tă­iată solzişori, ardeii şi ro­şiile tăiate cubuleţe, ardeiul iute, usturoiul tocat mărunt şi pătrunjelul tocate fin.

Separat, se amestecă ule­iul, oţetul (sau zeama de lămâie), sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!


Salata cu fasole si ton

Salata cu fasole si ton din: fasole, porumb, ton, ceapa, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g boabe de fasole roşie (conservă) 100 g boabe de porumb (conservă) 150 g ton mărunţit din conservă, scurs de ulei 1 ceapă roşie 1 lămâie 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri ulei de măsline sare de Himalaya piper negru […]

Salata de fasole cu avocado

Salata de fasole cu avocado din: fasole, avocado, gogosar, rosii, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g boabe de fasole roşie 1 avocado 1 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 gogoşar 5 roşii cherry 1/2 ceapă roşie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper   Mod de preparare: Se clăteşte fasolea cu apă rece, […]

Salata aromata de fasole rosie

Salata cu fasole si mozzarella

Salata cu fasole si mozzarella din: fasole, masline, mozzarella, marar, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole galbenă (păstăi) 70 g măsline feliate 100 g mozzarella 1 legătură mărar usturoi sare şi piper 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Fasolea curăţată se pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare (10 minute). […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.