Salată asortată cu dovlecei şi somon

Printeaza

Salată asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari, paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de masline, otet balsamic alb si hasmatuchi.

Ingrediente:Salata_asortata_cu_dovlecei_si_somon

  • 1 salata romana
  • 3 dovlecei
  • 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati
  • 100 g paine alba
  • 20 g unt
  • sare
  • 60 g somon fara piele
  • piper
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 80 g rosii uscate conservate in ulei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic alb
  • hasmatuchi

 

Mod de preparare:

Se curăţă salata romană şi legumele şi se spală. Se taie dovleceii felii şi ardeii graşi se taie bucăţi. Se taie pâinea cuburi şi se prăjesc într-o tigaie, în unt. Se sărează, se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se spală somonul, se şterge şi se taie cuburi. Se sărează şi se piperează peştele şi se stro­peşte cu suc de lămâie.

Se prăjeşte cu roşiile şi 2 linguri de ulei, într-o tigaie încinsă, 5-8 min., amestecând. Se amestecă oţetul cu sare şi piper şi se înglobează cu telul 2 lin­guri de ulei. Se rulează felile de dovlecei şi se aşază în boluri, cu salata. Se aşază în mijloc ardeiul gras, somonul şi crutoanele; se stropeşte cu dressing. Se servesc cu hasmaţuchi.

Salată asortată cu dovlecei şi somon

Salata_asortata_cu_dovlecei_si_somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.