Salata asiatica cu carne de vita

Printeaza

Salata asiatica cu carne de vita din: taietei de orez, sos de soia, lamaie, ghimbir, ulei, carne de vita, ardei iute, castravete, coriandru.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Se înmoaie 250g tăieţei de orez conform instrucţiunilor de pe pachet, până devin fragezi.

Se amestecă 4 linguri sos de soia, sucul de la 1 lămâie, 1 bucată de ghimbir ras şi 2 linguri de ulei într-un bol mare pentru servit.

Se scurg bine tăieţeii şi se răstoarnă în bol.

Se taie în bucăţi mici 200g carne de vită (fiartă sau prăjită) apoi se adaugă în bol, împreună cu 1 ardei iute roşu fără seminţe şi tăiat felii, 1/2 castravete feliat şi 1 mână mare frunze de coriandru tocate. Se amestecă totul şi se serveşte.

 

Salată Asiatică cu Carne de Vită

Salata Asiatică cu Carne de Vită este o combinație perfectă de arome, texturi și culori.

Carnea de vită marinată și frăgezită se îmbină armonios cu legumele crocante și vermicelli de orez, iar dressing-ul delicios adaugă o notă acru-dulce.

Este o salată ușor de preparat și plină de prospețime, perfectă pentru mesele de prânz sau cină.

Ingrediente:

Pentru marinadă și carne:

  • 300g carne de vită subțire feliată
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță zahăr brun

Pentru salată:

  • 200g vermicelli de orez sau fidea de orez, fierte și scurse
  • 1 morcov, tăiat subțire sau ras
  • 1 castravete englezesc, tăiat julienne
  • 1 ardei iute roșu, tăiat mărunt (opțional, pentru iubitorii de mâncare picantă)
  • 2 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
  • 1/4 cană de mentă proaspătă, tocată
  • 1/4 cană de coriandru proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

Pentru dressing:

  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 lingură miere
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Într-un castron mic, combinați toate ingredientele pentru marinadă: sos de soia, ulei de susan, usturoi mărunțit, ghimbir ras și zahăr brun. Amestecați bine.

Adăugați carnea de vită feliată în marinada preparată și lăsați-o să se marineze timp de cel puțin 30 de minute sau, ideal, peste noapte în frigider.

După marinare, încingeți o tigaie sau grătar și gătiți carnea de vită marinată timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când este gătită în interior și are o crustă frumoasă la exterior. Lăsați carnea să se odihnească timp de câteva minute, apoi tăiați-o în felii subțiri.

Într-un bol mare, amestecați vermicelli de orez (sau fidea de orez) fierte și scurse cu morcovul ras, castravetele julienne, ardeiul iute (dacă folosiți), ceapa verde, menta și coriandrul tocat.

Pentru dressing, amestecați toate ingredientele într-un castron mic: ulei de susan, sos de soia, oțet de orez, miere, suc de lămâie, usturoi zdrobit și ghimbir ras.

Turnați dressing-ul peste salata de legume și vermicelli și amestecați bine pentru a le îmbrăca uniform.

Așezați feliile de carne de vită deasupra salatei și stropiți puțin dressing suplimentar, dacă doriți.

Serviți imediat și savurați această delicioasă Salată Asiatică cu Carne de Vită.

Valori nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 45-50g
  • Grăsimi: 10-12g
  • Proteine: 25-30g
  • Fibre: 3-4g

 

Sfaturi:

  • Dacă nu sunteți fan al cărnii de vită, puteți înlocui cu pui sau creveți.
  • Puteți ajusta nivelul de picantă al salatei prin adăugarea sau eliminarea ardeiului iute.
  • Salata este delicioasă și rece, deci poate fi pregătită cu anticipație și păstrată în frigider până la servire.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.