Salată ardelenească cu napi

Printeaza

Salată ardelenească cu napi

Ingrediente:Salată ardelenească cu napi

  • 200 g orez
  • 200 g roşii
  • 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi
  • 12 ciu­perci fierte
  • 6 sardele în ulei
  • 1/2 lămîie
  • puţin muştar
  • 1 ou
  • 12 măsline mari
  • 1gălbenuş

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece.

Napii, roşiile curăţate şi ciupercile se taie şi se amestecă cu orezul şi cu maioneza făcută din ulei, 1 gălbenuş, muştar, sare, puţin zahăr şi zeama de lămîie.

Se aşază artistic pe un platou şi se garniseşte cu feliuţe de roşii, 1 ou fiert tăiat felii, măslinele fără sîmburi şi sardelele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.