Salata aperitiv cu branza de burduf si masline

Printeaza

Salata aperitiv cu branza de burduf si masline din: castraveti, salata verde, ardei, ceapa, piper, sare, branza de burduf, rosii, crutoane, masline, ulei de masline si otet balsamic.

Ingrediente:Salata_aperitiv_cu_branza_de_burduf_si_masline

  • 6-8 castraveti
  • o salata verde
  • 2-3 ardei
  • o ceapa medie
  • piper macinat
  • sare
  • 200 g branza de burduf
  • 4 rosii
  • 100 g crutoane
  • 25 g unt
  • 100 g masline kalamata
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se curăţă salata, se spală în 2-3 ape şi se lasă să se scurgă în sită. Castraveţii se spală bine, se curăţă şi se taie felii potrivite.

Se pregătesc crutoanele din pâine albă sau integrală, se stropesc cu unt topit şi cu sare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească şi apoi se scot din cuptor.

Brânza de burduf se fărâmi­ţează într-un bol, se amestecă cu ceapa tocată julien şi cu o parte din crutoanele măcinate. Pentru o aromă deosebită, se adaugă câte­va frunze de busuioc proaspăt.

Se spală roşiile, se curăţă şi se taie felii. Pe un platou, se aşază un strat de salată, în mijloc se pune compoziţia de brânză şi castraveţii, se aranjează pe margini împreună cu roşiile şi măslinele.

Salata se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.

Salata aperitiv cu branza de burduf si masline

Salata_aperitiv_cu_branza_de_burduf_si_masline

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Valentina Constantin

    Mie una nu-mi place branza de burduf

  2. Nici mie nu-mi place, pute prea rau, asa ca o sa incerc cu alt tip de branza aceasta salata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.