Salata de anghinare si crab

Printeaza

O reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza, coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat.

Această salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc anghinare. Nu se vor folosi frunzele din exterior ci doar partea suculentă si cărnoasă din mijloc, care se serveşte cu carne proaspătă de crab.

Ingrediente:Salata de anghinare si crab

  • 4 anghinare mari proaspete
  • 2 lamai taiate in doua

Pentru dressing:

  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper dupa gust
  • 1 lingura hasmatuchi sau patrunjel verde tocat fin
  • 1 lingura codite de ceapa verde tocate marunt

Pentru salata de crab:

  • 2 linguri iaurt degresat
  • 2 linguri maioneza cu continut redus de grasimi
  • 0.5 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri codite de ceapa verde tocate
  • 450 g carne proaspata de crab, de preferinta alba
  • frunze mici de salata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Pentru a curata fiecare anghinare, se reteaza partea de sus la doua treimi si se ajusteaza coditele la nivelul bazei. Se freaca suprafetele taiate cu zeama de lamaie. Se smulg frunzele mari, incepand din exterior de jos, pana se ajunge la frunzele moi din interior, mai deschise la culoare.

Se tine anghinarea intr-o mana si se decupeaza marginea de sus astfel incat sa devina rotunda si se indeparteaza de pe laterale si de la baza partile verzi, pastrandu-se interiorul galbui. Se pune apoi intr-un castron cu apa zeama de la o jumatate de lamaie. Se aranjeaza la fel celelalte anghinare.

Se asaza bucatile de anghinare intr-o cratita suficient de mare, se acopera cu apa clocotita si se adauga zeama de la jumatate de lamaie. Se fierb acoperite, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana cand frunzele se desprind cu usurinta, iar miezul este moale. Se scot din cratita si se lasa sa se scurga asezate invers, pana se racesc.

Pentru dressing, se pune zeama de lamaie intr-un castron, se amesteca cu uleiul de masline si se presara piper dupa gust. Se adauga hasmatuchi si codite de ceapa.

Se taie bucatile de anghinare in sferturi si se scoate cu o lingurita miezul atos chiar de sub frunzele din mijloc. Se adauga bucatile de anghinare peste dressing si se amesteca.

Pentru salata de crab se pun intr-un castron iaurtul, maioneza, coaja de lamaie si coditele de ceapa verde. Se adauga carnea de crab si se amesteca usor. Se gusta si se mai pune eventual lamaie.

Se asaza 2-3 frunze de salata in forma de cupa pe fiecare farfurie, iar pe deasupra se aranjeaza salata de crab, apoi sferturile de anghinare cu dressing si se servesc.

Salata de anghinare si crab

Salata de anghinare si crab

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.