Salata a la russe

Printeaza

Salata a la russe din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, mazare, fasole verde, oua, ulei, mustar, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salata a la russe

  • 4-5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1 păstârnac mic
  • o mână de mazăre
  • o mână de fasole verde (de la congelator)
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă muştar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul şi le pui la fiert, iar separat fierbi şi un ou.

Când toate legumele sunt gata, le scurgi, le tai cubuleţe, pui peste ele mazărea şi fasolea verde tăiată şi le laşi deoparte.

Faci şi maioneza din gălbenuşul fiert, gălbenuşul crud, ulei, muştar şi zeama de lămâie, adaugi 3/4 din cantitate peste legumele tăiate mărunt, omogenizezi salata şi potriveşti gustul de sare şi piper.

O aşezi apoi pe un platou şi o ornezi cu maioneza rămasă.

Salata a la russe

Salata_a_l_arusse

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Este o salata simpla si buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.