Salam din doua feluri de carne si cartofi

Printeaza

 Salam din doua feluri de carne si cartofi

Ingrediente:Salam din doua feluri de carne si cartofi

  • 5,250 kg carne de porc macră
  • 1 kg carne de vită (astfel, salamul se usucă mai uşor)
  • 2,5 kg slănină tare (nu osânză)
  • 3 kg cartofi fierţi curăţaţi (fierbi în coajă 4 kg cartofi ca să-ţi rămână 3 kg)
  • 300 g sare (sare mare, fără iod)
  • 200 g boia dulce (din care 100 g boia iute, dacă preferi)
  • 2-3 căpăţâni mari de usturoi
  • 25 g piper (după gust)
  • 1 şi 3/4 litru lapte fiert şi răcit
  • maţe pentru salam sau cârnaţi

 

Mod de preparare:

Dai prin maşina de tocat carnea, slănina, cartofii fierţi, apoi într-un vas suficient de mare frămânţi bine totul şi adaugi mirodeniile, sarea şi laptele treptat. Frămânţi compoziţia timp de 10 minute, până se omogenizează bine.

Dai la rece, fără să îngheţe, timp de 3 zile şi frămânţi bine în fiecare zi. A treia zi mai frămânţi o dată şi umpli maţele, după care le înţepi din loc în loc cu grijă, cu un ac sub­ţire. Presezi apoi fiecare bucată cu palmele pe blatul mesei presărat cu sare ca şi cum ai lucra cu sucitorul.

Laşi la zvântat salamul pe o bară, la loc rece şi aerisit, cam 2-3 zile, timp în care mai rulezi de câte­va ori fiecare baton în parte, pe sare mare. Le dai la fum de 4-5 ori, cu pauze de aerisire şi zvântare.

In tot acest timp, salamul nu trebuie să îngheţe. Il păstrezi în loc rece şi aerisit până se usucă bine, după care înveleşti în hârtie fiecare baton şi-l dai la frigider.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • salam cu cartofi si lapte
  • salam de casa cu cartofi
  • retetă de salam de vară cu cartofi si lapte
  • Reteta salam cu cartofi si lapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.