Salam de vara

Ingrediente:

  • 5 kg carne de vită tocată
  • 5 kg carne de porc tocată
  • 2 kg slănină proaspătă tocata
  • 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de tocat
  • 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit
  • 100 g zahăr
  • piper
  • sare
  • boia
  • usturoi după gust

 

Mod de preparare:

Se frământă bine compoziţia, în 2-3 zile, câte jumătate de oră, apoi se pune in membrană artificială. Se pune la fum (se afumă) doar pe perioada din zi când nu îngheaţă, cam 4 5 zile.

Când se pune conţinutul în membrană nu se lasă aer pe cât posibil deloc în interior. Când membrana a devenit maronie şi se strânge puţin salamul este suficient de afumat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta salam de vara
  • salam de vara reteta
  • reteta de salam de vara
  • preparare salam de vara
  • retete salam de vara
  • salam vara reteta
  • salam de vara
  • retete cu salam de vara
  • reteta originala salam de vara
  • mod de lucru salam vara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact