Salam de vara

Printeaza

Ingrediente:

  • 5 kg carne de vită tocată
  • 5 kg carne de porc tocată
  • 2 kg slănină proaspătă tocata
  • 3 kg cartofi fierţi în coajă şi apoi curăţaţi şi daţi prin maşina cu sită măiuntă de tocat
  • 1,5 l lapte vacă fiert şi răcit
  • 100 g zahăr
  • piper
  • sare
  • boia
  • usturoi după gust

 

Mod de preparare:

Se frământă bine compoziţia, în 2-3 zile, câte jumătate de oră, apoi se pune in membrană artificială. Se pune la fum (se afumă) doar pe perioada din zi când nu îngheaţă, cam 4 5 zile.

Când se pune conţinutul în membrană nu se lasă aer pe cât posibil deloc în interior. Când membrana a devenit maronie şi se strânge puţin salamul este suficient de afumat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta salam de vara
  • salam de vara reteta
  • reteta de salam de vara
  • retete salam de vara
  • preparare salam de vara
  • salam de vara
  • cum se face salamul de vara
  • salam de vara uscat reteta

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.