Salam de ton

Printeaza

O reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet, patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet, lamaie, frunze de busuioc si rosie.

Ingrediente:Salam de ton

  • 250 g ton în ulei (din conservă)
  • 4 fileuri de anşoa sărate
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri pesmet
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 2 fileuri de anşoa
  • 1 lingură capere desărate
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă oţet

pentru decor:

  • 1/2 lămâie (felii)
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Scurge tonul de ulei şi sfarâmă-1 cu o furculiţă. Spală fileurile de anşoa sub jet de apă şi taie-le bucăţi. Curăţă pătrunjelul, spală-1 şi taie-1 mărunt.

Pune într-un castron tonul sfarâmat, bucăţile de anşoa şi pătrunjelul. Amestecă bine şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Adaugă pesmetul şi cele 2 ouă, amestecând până când totul se omogenizează.

Modelează compoziţia cu mâna, dându-i forma de salam şi înveleşte-o în­tr-o pânză curată. Leagă cu aţă de bucătărie şi pune-1 într-un vas suficient de mare.

Toarnă apă cât să acopere salamul, pune vasul pe foc şi lasă la fiert circa 20 de minute din momentul în care a dat în clo­cot. După ce a fiert, scoate-1 cu grijă şi lasă-1 la răcit înainte de a-1 scoate din pânză.

Prepară sosul, amestecând caperele spălate, fileurile de anşoa desărate şi tocate, uleiul de măsline şi oţetul. Taie salamul de ton felii, aranjează-le pe un platou şi serveşte-le cu sos pe deasu­pra. Decorează cu felii de lămâie, 1 roşie tăiată si frunze de busuioc.

Salam de ton

Salam de ton

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.