Salam de biscuiti cu nuca si vanilie

Printeaza

Salam de biscuiti cu nuca si vanilie din: lapte, vanilie, biscuiti, miez de nuca, unt, zahar, cacao.

Ingrediente:Salam_de_biscuiti_cu_nuca_si_vanilie

  • 200 ml lapte
  • 1/4 baton vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/4 kg biscuiti
  • 1/4 kg miez de nuca
  • 200gr unt
  • 100gr zahar
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele impreuna cu vanilia, inmoi biscuitii in lapte, rupti in buchetele. Scoti biscuitii intr-un castron si pui peste ei miezul de nuca, felii. Separat, freci 200gr unt cu 100gr zahar si 2 linguri cacao.

Fierbi compozitia pe baie de aburi, amestecand tot timpul pana devine o crema bine legata. Apoi incorporezi in crema biscuitii si nuca. Dai amestecului o forma alungita, ca a unui salam si tavalesti salamul prin nuca pisata si biscuiti pisati.

Pui salamul de biscuiti la frigider si il tai felioare cand il servesti.

Salam de biscuiti cu nuca si vanilie

Salam_de_biscuiti_cu_nuca_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.