Salam de biscuiti cu fulgi de cocos

Printeaza

Salam de biscuiti cu fulgi de cocos din: biscuiti, lapte, cacao, unt, zahar, esenta de rom, merisoare, fulgi de cocos, sare, rahat.

Ingrediente:Salam_de_biscuiti_cu_fulgi de_cocos

  • 500 g biscuiţi
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • l00 g merişoare
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 2-3 linguri fulgi de cocos
  • praf de sare
  • rahat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, rupi în 4 biscuiţii populari şi adaugi cubuleţe de rahat turcesc şi merişoarele.

Pui la fiert laptele cu zahărul, până când acesta se topeşte la foc mic. Iei vasul de pe foc şi încorporezi untul, esenţa de rom, coaja de portocală şi sarea.

Amesteci pudra de cacao cu puţin lapte şi torni amestecul în siropul cu unt. Pui din nou vasul pe foc, până ajunge să clocotească.

Torni laptele peste biscuiţi şi amesteci până la omogenizare.

Pe o folie de plastic sau de aluminiu, presari fulgi de cocos şi pui compoziţia cu biscuiţi, pe care o modelezi sub formă de baton, pe suprafaţa cu fulgi.

Inveleşti salamul în folie şi îl strângi la capete. Il păstrezi în frigider pentru cel puţin 2-3 ore şi îl tai în felii groase de 2 cm.

Salam de biscuiti cu fulgi de cocos

Salam_de_biscuiti_cu_fulgi de_cocos

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.