Saint – Jacques A La Coque

Printeaza

O reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov, galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper.

Ingrediente:Saint - Jacques A La Coque

  • 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de cochiliile intregi)
  • 1 pachet de foitaj
  • 2 fire mici de praz
  • 1 morcov
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 1 lingura piper rosu
  • 1 ceapa de tuns
  • sare grunjoasa
  • sare fina
  • piper

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la treapta 8/240C. Clatiti si svantati scoicile. Curatati morcovul si firele de praz, taiati-le in felii subtiri si rumeniti-le 2 minute intr-o tigaie in care ati pun unt cat o nuca.

Intr-o tava pentru cuptor, turnati un start de sare grunjoasa si asezati pe el cochiliile adânci. Umpleţi-le cu legume şi cu carnea scoicilor. Presăraţi ceapă de tuns (2-3 linguri) tocată şi piper roşu măcinat mare, săraţi şi piperaţi.

Puneţi deasupra câte puţin unt şi apoi capacele. Decupaţi benzi de aluat şi înfăşuraţi cochiliile la îmbinare, pentru a le uni. Ungeţi aluatul cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă. Daţi la cuptor pentru cca 10 min.

Serviţi imediat după ce le-aţi scos din cuptor, împreună cu orez alb şi o bucăţică de unt (topit) cu aromă de lămâie.

Saint – Jacques A La Coque

Saint - Jacques A La Coque

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.