Rulouri

Printeaza

 Rulouri

Ingrediente:Rulouri

  • 500 g carne
  • 1 ceapă
  • 1 bucăţică praz
  • 1 bucăţică telină
  • 1 ou
  • puţin pătrunjel
  • 1 bucăţică miez de paine (sau pesmet)
  • grăsime
  • 1 lingură făină
  • 1 păhărel de vin
  • 1 foaie de dafin

 

Mod de preparare:

Alegem carne macră (fără os), dacă se poate pulpă. Tăiem felii subţiri ca pen­tru şniţel, le batem puţin, sărăm, pipe­răm şt stropim cu cateva picături de ulei.

Pregătim o umplutură dintr-o ceapă, o bucăţică da praz şi o bucăţică de ţelină, tăiate subţire. Punem într-o cratiţă cu puţină untură şi le prăjim uşor. Cand este gata, punem compoziţia pe un fund, împreună cu un ou răscopt, puţin pătrunjel, puţin pesmet sau miez de paine şi tocăm după ce am presărat sare şi piper.

Aşezăm feliile de carne pe masă şi în fiecare punem o linguriţă de umplutură. Facem rulouri ca clătitele şi le legăm cu un fir de aţă ca să nu se desfacă. Pră­jim fiecare rulou în puţin unt şi le aşe­zăm pe toate într-o cratiţă.

In tigaia în care am prăjit rulourile, punem o lingură de făină şi o rumenim puţin. Stingem cu 1/2 păhărel de vin şi cu un polonic de apa fierbinte. Adăugăm 1/2 foaie de dafin. Turnăm peste rulouri. Acoperim cratiţa şi lăsăm să fiarbă în­cet, pînă ce sosul este destul de scăzut. Scoatem aţele şi aşezăm rulourile pe o farfurie. Turnăm sosul deasupra. Drept garnitură servim piure de fasole sau de mazăre.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune rulourile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.