Rulouri nori si pilaf de pastarnac

Printeaza

Rulouri nori si pilaf de pastarnac din: păstârnac, suc de lămâie, arpagic, ghimbir, sare, foi de nori, castravete, avocado.

Rulouri nori si pilaf de pastarnac

Ingrediente:

  • 1 păstârnac, cojit şi mărunţit
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 linguri de arpagic, mărunţit
  • 2 linguriţe de ghimbir mărunţit
  • 1/4 de linguriţă de sare
  • 2 foi de nori
  • 1/4 de ceaşcă de castravete, tăiat în felii subţiri ca băţul de chibrit
  • 1/4 de ceaşcă de avocado, tăiat în felii subţiri ca bătul de chibrit

Mod de preparare:

Puneţi păstârnacul în primul moment şi procesaţi-l până ajunge ca un orez. Adăugaţi sucul de lămâie, arpagicul, ghimbirul şi sarea în mixer.

Intindeţi foile de nori pe o rogojină de sushi. Ungeţi o mar­gine cu un sfert de ceaşcă de pilaf de păstârnac. Peste păstârnac puneţi vegetalele feliate subţire.

Rulaţi strâns foaia de nori, folosindu-vă degetele sau rogoji­na de sushi. înainte de a termina rularea, înmuiaţi-vă degetul în apă şi treceţi-l pe marginea foii de nori, ca să se lipească mai uşor. Tăiaţi rulourile de sushi în şase părţi egale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.