Rulouri lipicioase cu curmale

Printeaza

Rulouri lipicioase cu curmale din: zahar, drojdie, faina, lapte, unt, ou, curmale, zahar brun si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 1 lingurita de zahar
  • 14 g de drojdie uscata
  • 600 g faina, plus extra pentru presarat
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 g unt, din care 50 g topit, iar restul foarte moale
  • 1 ou mare, batut
  • 200 g curmale
  • 250 g zahar brun fin
  • zahar pudra, pentru pudrat (optional)

 

Mod de preparare:

Cu pana la 3 zile inainte sa coci rulourile, amesteca intr-un bol mare zaharul, drojdia, 400 g din cantitatea de faina si 1 lingurita de sare. Bate laptele, untul topit si oul, apoi toarna-le peste ingredientele uscate si amesteca cu o lingura de lemn. Acopera cu folie si pune in frigider peste noapte sau pana la 3 zile.

Cand esti gata sa coci rulourile, pune curmalele intr-un bol si toarna peste ele apa fierbinte, suficient cat sa le acopere. Lasa-le la inmuiat 15-20 de minute. Scurge-le, usuca-le cu un prosop sau servet de bucatarie si toaca-le.

Icorporează restul de făină în aluat. Amestecă aluatul cu mâinile, pune-l pe o suprafaţă tapetată cu făină şi frământă-l uşor. întinde-l presărat cu puţină făină într-un dreptunghi de aproximativ 50x30cm, cu una dintre laturile mici către tine.

Presară trei sferturi din cantitatea de unt, apoi trei sferturi din cantitatea de zahăr brun. Imaginează-ţi că aluatul este format din 3 dreptunghiuri mai mici. Aşază treimea de jos (dinspre tine) a aluatului peste cea din mijloc, împăturind, apoi acoperă-le cu treimea de sus, la fel cum ai face cu o scrisoare pe care urmează să o pui într-un plic.

Incălzeşte cuptorul la l80°C/gaz 4. Folosindu-te de sucitor, întinde aluatul într-o formă de dreptunghi similară celei- anterioare, aşezând de data aceasta aluatul cu una din laturile lungi către tine.

Stropeşte cu unt topit, dar mai păstrează 1 linguriţă cu vârf din acesta, apoi presară curmalele. Rulează strâns, începând cu laturile lungi. Folosind un cuţit, taie aluatul în 12 porţii egale. Unge cu puţin unt formele unei tăvi de brioşe, apoi pune în fiecare formă câte un rulou de aluat.

Coace-le 50 de minute, până devin aurii şi cresc. Scoate-le din formă cât sunt calde, ca să nu se lipească.

Presară deasupra zahăr pudră sau serveşte-le cu partea mai lipicioasă în sus.

Rulouri lipicioase cu curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.