Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu dovleac si telemea de vaca din: foi pentru rulouri, dovleac, telemea de vaca, ulei aromat, parmezan, unt, cimbru, sare, piper si trufa neagra.

Ingrediente:Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă

  • 1 pachet de foi pentru rulouri

pentru umplutură:

  • 1/2 dovleac cu coaja verde (circa 800 g)
  • 150 g telemea de vacă (puţin sărată)
  • 2-3 picături ulei aromat
  • 4 linguri parmezan ras
  • 30 g unt
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 20 g trufă neagră

 

Mod de preparare:

Taie dovleacul felii (cu coajă cu tot), aşază-le într-un vas termorezistent. Presară- le cu un praf de sare, stropeşte-le cu apă şi coace feliile de dovleac 25-30 de minute în cuptorul încins la 180° C. Curăţă pulpa dovleacului cu ajutorul unei linguri, pune-o într-un castron şi paseaz-o.

Sfărâmă telemeaua de vacă şi amestec-o cu dovleacul, adaugă parmezanul ras, uleiul aromat şi frunzuliţele de cimbru tocate mărunt. Condimentează cu sare şi piper, după gust.

Unge fiecare foaie de aluat pe câte o parte. Suprapune câte două şi, cu ajutorul unui cornet de patiserie, pune umplutura de-a lungul unei laturi.

Inveleşte aluatul în jurul umpluturii, formând rulouri, închide-le la capete şi unge-le cu unt topit. Aşază-le în tavă şi coace-le 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.

Serveşte rulourile atât fierbinţi, cât şi călduţe. Pentru un plus de gust, poţi decora cu felii subţiri de trufe.

Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă

Rulouri cu dovleac şi telemea de vacă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.