Rulouri din piept de pui

Printeaza

Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Ingrediente:

  • 12 felii din piept de pui (600-700 g)
  • 6 felii de şuncă de Praga
  • 150 g telemea de vacă
  • 250 g f icăţei de pasăre
  • 2-3 linguri de unt
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 150 ml supă de legume
  • 250 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Preparare:

Pieptul de pui se spală, se tapetează cu un şervet să se usuce, se bate uşor cu un ciocan de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper.

Ficăţeii se spală, se scurg şi se prăjesc într-o tigaie cu puţin unt. Se adaugă sare, 1-2 căţei de usturoi pisat şi o lingură de pătrunjel verde şi se lasă deoparte.

Pe fiecare felie de carne se pune câte o jumătate de felie de şuncă, câteva cubuleţe de ficat, telemeaua rasă şi se rulează apoi, se prind cu scobitori şi se prăjesc în unt, câte 8-10 minute, pe fiecare parte.

Se scot din tigaie şi se păstrează calde, până când se prepară şi sosul. Pentru sos, în untul rămas de la prăjit, se călesc ceapa şi restul de usturoi tocate mărunt. Se sting cu supa fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute.

Se adaugă smântână şi caşcavalul ras şi se amestecă la foc mic, până se leagă. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.

Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asa fac eu rulouri din piept de pui.

    Ingrediente:

    1 piept de pui fara piele si dezosat
    4 felii mozzarella
    4 bucati carnaciori afumati
    4 felii prosciutto crudo
    sare si piper dupa gust
    2 oua
    2 linguri faina
    1 lingura apa rece
    ulei

    Mod de preparare:

    Pieptul de pui se taie in 4 bucati, fiecare bucata se bate cu ciocanul de snitele. Asezonam cu sare si piper.

    Se aseaza pe fiecare felie de pui cate o felie de sunca, apoi o felie de mozzarella si cate o bucata de carnacior.

    Se ruleaza puiul si se fixeaza cu o scobitoare.

    Din oua, apa si faina facem un aluat ca pentru clatite, adaugam sare si piper dupa gust.

    Punem o tigaie la incins cu ulei, apoi tavalim rulourile mai intai prin faina, apoi prin aluatul din oua si le punem la prajit in uleiul incins pana se rumenesc frumos si devin aurii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.