Rulouri de vinete umplute cu ardei

Printeaza

Rulouri de vinete umplute cu ardei din: vinete, orez, ceapa verde, acaju, capere, usturoi, cascaval de post, ulei de masline, otet balsamic, bulion, apa, vin alb, sare, piper, coriandru.

Ingrediente:Rulouri_de_vinete_umplute_cu_ardei

  • 3 vinete medii
  • 60 g orez
  • 4 cepe verzi tocate
  • 3 linguri de acaju
  • 2 linguri de capere
  • usturoi zdrobit
  • cascaval de post ras
  • o lingurita de ulei de masline
  • otet balsamic
  • 2 linguri de bulion
  • apa
  • 150 ml vin alb
  • sare s piper
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Tăiafi capetele vinetelor şi apoi tăiaţi în lung, în felii subţiri. Fierbeti apa şi scufundaţi feliile de vinete timp de 5 min., apoi uscati-le pe un prosop de hârtie; Fierbeti orezul conform timpului indicat pe pachet şi lăsati-l la răcit într-un bol.

Adăugaţi în bol cepele tăiate mărunt, acaju-ul măruntit, caperele, usturoiul, caşcavalul, sarea şi piperul şi amestecaţi bine; Pe fiecare felie de vânătă puneţi un strat subţire de orez si rulaţi fixând cu o scobitoare.

Puneţi rulourile într-un vas termorezistent şi stropiţi cu ulei; Amestecaţi ofetul, bulionul şi apa şi turnaţi sosul peste rulouri. Puneţi vasul în cuptorul încins la temperatura de 1 80° C timp de 40 de minute, până când lichidul este absorbit de orez;

Scoateţi rulourile pe un platou. Turnaţi vinul în vasul de sos şi fierbefi timp de 2-3 min. Asezonaţi cu sare şi piper

Rulouri de vinete umplute cu ardei

Rulouri_de_vinete_umplute_cu_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.