Rulouri de somotei cu sparanghel

Printeaza

Rulouri de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi, ierburi de Provence, sparanghel.

Ingrediente:Rulouri de somotei cu sparanghel

  • 4 fileuri de somotei
  • 100 g bacon feliat
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 păhărel vin alb
  • 1 căţel de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 400 g sparanghel vârfuri

 

Mod de preparare:

Fileurile se pun între 2 straturi de folie de plastic şi se bat puţin cu un ciocan de şniţele. Se sărează şi se aromatizează cu ierburi de Provence. Vârfurile de sparanghel se opăresc în apă clocotită cu sare, se lasă să fiarbă 5 min., apoi se clătesc cu apă rece şi se scurg.

Se întind pe o planşetă feliile de bacon, deasupra se pun fileurile de peşte şi câte 3 fire de sparanghel. Se rulează strâns, iar rulourile se prind la capete cu câte o scobitoare din bambus.

Se încinge uleiul în tigaie, se căleşte căţelul de usturoi zdrobit, apoi se prăjesc bine rulourile pe toate părţile. La sfârşit se adaugă vinul şi se mai lasă 5 min. pe foc, să se evapore vinul.

Rulourile se servesc fierbinţi, stropite cu sos din tigaie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.