Rulouri de pui cu şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei, boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru.

Ingrediente:

  • doi piepţi de pui
  • 400 g şuncă de porc feliată
  • 500 g cartofi mici
  • doi dovle­cei
  • o lingură cu boia dulce
  • un sfert de linguriţă cu boia iute
  • o căpăţână de usturoi
  • 300 ml smântână
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se pun într-un bol. Intr-un vas separat se ames­tecă boiaua dulce cu boiaua iute, sare şi cimbru. Se trec cartofii prin acest ames­tec, se aşază pe o tavă, se stropesc cu ulei şi se introduc în cuptorul încins unde se coc la foc mediu circa 15 minute.

Piepţii de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie bucăţi mici. Se trec prin ulei, apoi prin amestecul de boia rămas, se pun pe felii de şuncă şi se rulează. Se aşază pe o tavă stropită cu ulei, se introduc în cuptorul încins şi se coc zece minute sau până ce carnea de pui devine albă : şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Dovleceii se spală, se taie felii, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.