Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru

Printeaza

Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru din: macrou, mor­cov, ceapă, măsline fără sâmburi, lămâi, ulei, vin roşu demisec, oţet de mere, sare, piper boabe, cuişoare, scorţişoară, dafin, maghiran, cimbru.

 

Ingrediente: Rulouri_de_peste_marinate_cu_maghiran_si_cimbru

  • 5 macrouri
  • 500 g mor­cov
  • 500 g ceapă
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 4 lămâi
  • 200 ml ulei
  • 500 ml vin roşu demisec
  • 300ml oţet de mere
  • sare
  • piper boabe
  • cuişoare
  • scorţişoară
  • dafin
  • maghiran
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte o marinată din legumele tăiate julien, măsline, adăugând mirodenii şi condimente după gust.

Marinata se lasă la fiet la foc moderat timp de o oră. Macrourile se curăţă, se spală scurt sub jet de apă rece şi se scot fileurile, 10 bucăţi.

Se ung cu ulei pe interior, se presară cu sare, piper măcinat şi se rulează de la coadă spre cap.

Ele vor sta rulate la rece în timp ce marinata fierbe, pentru a se relaxa fibra peştelui.

După o oră, se scot din marinată legumele pentru umplut rulourile.

Fileurile trebuie um­plute cu cantităţi nu prea mari, pentru a nu diminua gustul peştelui. Se rulează fileurile umplute, se fixează cu scobitori şi se aşează într-un vas adânc, peste care se toarnă marinata clocotită.

Se mai adaugă două lămâi tăiate felii, se acoperă vasul cât mai ermetic posibil şi se lasă pentru marinare 24 de ore.

Rulourile se servesc reci, însoţite de legumele din marinată, decorate cu felii de lămâie şi asezonate cu hrean oţetit, sau cremă de hrean cu smântână.

Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru

Rulouri_de_peste_marinate_cu_maghiran_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.