Rulouri de hering cu cimbru, busuioc si branza

Printeaza

Rulouri de hering cu cimbru, busuioc si branza din: fileuri de hering, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru, maghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri_de_hering_cu_cimbru_busuioc_si_branza

  • 8 fileuri de hering (circa 150g/bucata)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 fire de cimbru verde
  • 2-3 fire de coriandru
  • 2-3 fire de maghiran
  • 2-3 fire busuioc
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de hering de even­tualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi piper. Tăiaţi brânza în 8 bastonaşe şi puneţi ficare bucată de brânză pe câte un fileu de peşte.

Rulaţi fileurile şi prindeţi-le cu scobitori, apoi puneţi-le într-o tavă adâncă. Tocaţi mărunt ierburile aromate, puneti-le într-o piuliţă, adăugaţi un vârf de linguriţă de sare grunjoasă şi pisaţi-le până când obţineţi o pastă omoge­nă.

Diluaţi această pastă cu uleiul şi zeama de lămâie stoarsă, după care stropiţi cu amestecul obţinut rulourile de hering. Puneţi tava în cuptor, la foc potrivit şi coaceti peştele 30 de minute.

Seviţi rulourile de hering calde, cu salată verde şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.

Rulouri de hering cu cimbru, busuioc si branza

Rulouri_de_hering_cu_cimbru_busuioc_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.