Rulouri de dovlecei şi conopidă

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru.

Ingrediente:Rulouri de dovlecei şi conopidă

  • 4 dovlecei mari (zucchini)
  • 1/2 conopidă
  • 1 lingură oţet alb
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură capere din conservă, desărate
  • 4-5 frunze de cimbru

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i felii sub­ţiri, pe lungime. Frige-le câteva minute pe o placă striată de fontă sau pe o lespede încinsă.

Curăţă conopida, desfa-o bucheţele şi opăreşte-le în apă clocotită cu o linguriţă cu sare până când se înmoaie. Scurge-le, adaugă caperele desărate şi pa­sează totul, apoi asezonează amestecul cu ulei de măsline, oţet şi cimbrul tocat mărunt. Pune feliile de dovlecei pe planşetă, aşază pe ele puţină compoziţie de conopidă şi rulează-le.

Fixează rulourile cu beţişoare de frigărui, apoi frige-le 1 minut pe grătar şi serveşte-le imediat. Pentru a da consistenţă acestui fel de mâncare, poţi com­pleta umplutura cu mazăre, năut sau fasole boabe fiartă.

Rulouri de dovlecei şi conopidă

Rulouri de dovlecei şi conopidă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.