Rulouri de dovlecei cu peste si orez

Printeaza

Rulouri de dovlecei cu peste si orez din: dovlecei, ton, orez, otet, sare, zahar, ceapa vede, ghimbir, vin dulce, uei, wasabi, apa, sos de soia.

Ingrediente:Rulouri_de_dovlecei_cu_peste_si_orez

  • 2 dovlecei proaspeti
  • 1 conserva ton intreg
  • 1/2 cana de orez de sushi
  • 2 linguri otet
  • sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru sos :

  • 20 g ceapa verde tocata (numai partea alba)
  • 10 g ghimbir ras
  • 20 ml vin dulce
  • 20 ml ulei
  • 30 g praf wasabi
  • 50 ml apa
  • 50 ml sos de soia de calitate

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, le tai codiţele şi îi feliezi pe lung cu cuţitul econom (cel de cartofi). Frigi feliuţele pentru 30 de secunde pe fiecare parte. Laşi Desfaci conserva de ton şi scurgi uleiul. Separat prepari orezul: îl fierbi într-o oală acoperită cu un capac greu: la foc mare – 2-3 minute, la foc mediu – 3-4 minute, apoi la flacără mică aproximativ 10 minute.

Separat faci un amestec de oţet, zahăr şi sare. După fierbere, laşi orezul să se „odihnească” 2-3 minute, apoi torni amestecul preparat anterior şi combini, având grijă să nu striveşti boabele.

Acum prepari sosul. Amesteci praful de wasabi cu apa, până când obţii o pastă fină. Adaugi ghimbirul, amestecând continuu, apoi torni, treptat, sosul de soia, pe urmă vinul şi încorporezi bine. La final, adaugi ceapa tocată fin şi amesteci să se combine aromele.

Infăşori o linguriţă de orez pe o j jumătate de foaie de dovlecel fript, apoi pui o bucată de ton şi prinzi cu scobitori. Servesti alături de deliciosul sos wasabi.

Rulouri de dovlecei cu peste si orez

Rulouri_de_dovlecei_cu_peste_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.