Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză

Printeaza

Rulouri de dovlecei cu pastă de brânză din: dovlecei, branza de capra, smantana, marar, sare, piper. Pentru decor, puteţi înfige în fiecare rulou o scobitoare cu o măslină verde umplută cu gogoşar roşu.

Ingrediente:Rulouri de dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 250 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza de capra
  • 100 g smantana
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovlecelul şi tăiaţi-1 felii subţiri în lung. Săraţi şi piperaţi feliile de dovlecel şi lăsaţi-le timp de 15-20 min, pentru a-şi lăsa zeama. Apoi scurgeţi feliile de dovlecel, tamponaţi-le cu hârtie şi puneţi-le pe grătar.

Dacă nu doriţi sau nu puteţi coace dovleceii pe grătar îi puteţi opări timp de 3 min, în apă clocotită cu sare, îi scurgeţi şi îi ştergeţi de apă.

Separat, puneţi în blender cele două tipuri de brânză şi smântână, şi lăsaţi-le să se amestece până ce compoziţia devine cremoasă.

Tocaţi mărarul cât mai mărunt şi adăugaţi-1 în amestecul de brânză. Gustaţi pasta de brânză, asezonaţi-o cu sare şi piper.

Umpleţi feliile de dovlecel cu compoziţie de brânză şi rulaţi-le. Dacă este cazul, puteţi utiliza scobitori pentru prindere.

Dacă doriţi, după umplere puteţi rade caşcaval peste rulouri, după care le lăsaţi în cuptor câteva minute, până ce se topeşte caşcavalul.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Rulourile astea sunt foarte bune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.