Rulouri de curcan

Printeaza

Rulouri de curcan

Rulouri de curcan

Ingrediente:

  • 100 g ceapă
  • 100 g arpagic
  • 1 legătură pătrunjel
  • 300 g morcovi
  • 4 felii de carne de curcan (a 130 g)
  • 200 g cremă de brânză cu verdeaţă
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 250 ml vin roşu (sau mai multă supă)
  • 200 ml supă
  • 1-2 linguri întăritor pentru sos

Preparare:

Tocaţi ceapa şi tăiaţi arpagicul inele. Tocaţi verdeaţa şi tăiaţi morcovii rondele. Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi bateţi-o.

Amestecaţi crema de brânză cu ceapa, pesmetul, verdeaţa, sarea şi piperul, întindeţi amestecul rezultat peste carnea de curcan, rulaţi-o şi fixaţi-o.

Prăjiţi-o în ulei, apoi condimentaţi-o. Căliţi morcovii şi arpagicul circa 3 minute. Turnaţi vinul, supa şi fierbeţi 5 minute, apoi legaţi cu întăritorul pentru sos.

Aşezaţi rulada în sosul pregătit şi fierbeţi-o alte 10 minute. Pentru garnitură pregătiţi un pilaf.

Rulouri de curcan

Rulouri de curcan.jpg

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Bunica mea mi-a dat o reteta foarte buna de rulouri de curcan.

    Ingrediente:

    un piept de curcan
    ciuperci
    cascaval
    praz/ceapa
    ardei gras
    cimbru
    patrunjel
    condimente pentru curcan
    unt

    Mod de preparare:

    Pieptul de curcan se portioneaza si se bate ca pentru snitel.

    Fiecare bucata am presarat-o cu condimente pentru curcan si le-am lasat de-o parte pana am preparat umplutura.

    Am pus in robotul de bucatarie ciupercile proaspete, prazul, ardeiul gras, verdeata si cascavalul si le-am maruntit bine, am adaugat cimbru, sare si piper, dupa gust.

    Am intins compozitia pe bucatile de carne, am rulat si am fixat cu scobitori (sau se leaga cu sfoara) sa nu se desfaca.

    Apoi le-am asezat intr-un vas yena uns cu unt, am adaugat apa si de-asupra fiecarui rulou am pus un cubulet de unt.

    Am acoperit vasl cu folie de aluminiu, si am pus in cuptorul incins pt circa 30 minute, dupa care am indepartat folia si am mai lasat in cuptor sa se rumeneasca putin deasupra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.