Rulouri de curcan cu sparanghel

Printeaza

O reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan, sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri de curcan cu sparanghel

  • 550 g piept de curcan
  • 230 g sparanghel
  • 160 g caşcaval afumat
  • 2 ouă
  • 120 g parmezan ras
  • 20 g unt pesmet
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 3-4 frunze de salvie
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă sparanghelul, îndepărtând partea mai tare a tijelor. Pune-1 într-un castron din sticlă cu puţină apă şi fierbe-1 12 minute în cuptor. Scurge-1 şi lasă-1 să se răcească. Taie caşcavalul felii.

Taie pieptul de curcan felii, bate-le cu ciocanul de şni­ţele şi aşază-le pe un tocător. Pune pe fiecare câte o felie de caşcaval afumat. Taie sparanghelul fâşii subţiri, pe lungime, şi pune-le peste feliile de caşcaval.

Rulează feliile de piept de curcan umplute, presează bine marginile şi închide-le la capete, împingând carnea cu degetele spre interior. Bate într-un castron ouăle, adaugă parmezanul ras, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine.

Trece rulourile prin compoziţia obţinută, apoi tăvăleşte-le prin pesmet, având grijă ca acestea să fie unifor­me pe toate părţile. Pune într-un vas special pentru cuptorul cu microunde salvia, untul şi uleiul şi ţine-le în cuptor până când se încing.

Aşază rulourile şi prăjeşte-le circa 8 minute, întorcându-le pe toate părţile cu o paletă. Când au devenit aurii, scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de grăsime. Aranjează-le pe un platou şi serveşte-le imediat, întregi sau tăiate jumătăţi.

Rulouri de curcan cu sparanghel

Rulouri de curcan cu sparanghel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.