Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici

Printeaza

Rulouri de carne cu piure de cartofi şi urzici: carne de porc, sare, piper, ou, urzici, morcov, cartofi, pasta de rosii, ulei, vin.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 mână de urzici
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin

 

Mod de preparare:

Tai carnea felii, pe care le baţi cu ciocanul de şniţele, apoi le dai cu sare şi piper.

Pui cartofii şi morcovul la fiert, fiecare separat, apoi le strecori şi faci un piure din ele.

Intre timp, pui şi frunzele de urzici la opărit, le strecori şi le toci.

Urzica tocată o adaugi în piureul de cartofi, mixezi bine, adăugând sare, piper şi ou.

Feliile de carne le ungi cu pastă de roşii, pui din pi­ureul de cartofi pe fiecare felie, rulezi şi pliezi carnea la capete.

Aşezi rulourile într-un vas termorezistent, torni peste ele uleiul şi vinul şi acoperi vasul cu folie.

Dai vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 40 de minute.

După tre­cerea timpului, iei folia şi mai laşi la cuptor până se rumenesc rulourile.

Serveşti felii de ruladă alături de o salată de roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.