Rulouri de curcan in sos de smantana

Printeaza

Rulouri de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon, galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 150 g bacon (felii subtiri)
  • 2 galbenusuri
  • 500 g smantana nefermentata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi tăiaţi-o în felii subţiri. Bateţi- le cu ciocanul de şniţele şi presăraţi-le cu sare şi piper. Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bastonaşe de circa 5cm lungime. Fierbeti bastonaşele de morcovi 5 minute la foc mic si lăsaţi-le să se scurgă de apă.

Puneţi pe fiecare felie de carne câte o feliuţă de bacon, apoi pe aceasta puneţi 2-3 bastonaşe de morcov semifiert. Rulaţi pieptul şi prindeţi-l cu scobitori. Puneţi rulourile astfel pregă­tite într-o tavă adâncă şi stropiti-le cu ulei. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc mare 15 minute.

Intre timp, amestecaţi într-un castron gălbenuşurile cu smântână, usturoiul tocat cât mai mărunt şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat. Puneţi amestecul în tavă peste rulouri şi mai lăsaţi la cuptor la foc potrivit încă 30 de minute. Serviţi rulourile calde stropite cu sosul din tavă, şi presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.

Rulouri de curcan in sos de smantana

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bune rulourile de curcan cu sos

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.