Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat

Printeaza

Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat din: unt, zahar tos, oua, smantana, zahar vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de ciocolata.

 

Ingrediente:Rulouri cu scortisoara

  • 200 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • scrotisoara
  • două ouă
  • 100 ml smântână
  • 500 g făină
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • o linguriţă de esenţă de migdale
  • physalis
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Untul se pune într-un bol împre- ună cu 150 g zahăr tos şi zahărul vanilinat, se mixează până capătă aspectul unei creme şi se adaugă ouăle.

Se presară sarea, se adaugă esenţa de migdale, smântână, praful de copt şi se mixează până se încorporează toate ingredien­tele.

Se toarnă crema obţinută peste făina cernută, se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde într-o foaie subţire şi se presară restul de zahăr tos amestecat cu pudra de scorţişoară.

Se rulează strâns şi se intro­duce din nou la rece pentru zece minute. Se taie rondele potrivit de groase, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 minute la foc potrivit.

Se servesc calde sau reci, cu salată de fructe physalis sau sos de ciocolată.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu mere, nuci si scortisoara

Rulouri cu mere, nuci si scortisoara din: mere, nuci, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 3 mere măricele 2 linguri zahăr brun 1 praf scorţişoară 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 lingură nucă măcinată 7 foi de plăcintă zahăr pudră, pentru decor ulei   Mod de preparare: Speli, ştergi şi cureţi merele de coajă, le scoţi seminţele, apoi […]

 

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara din: faina, ou, zahar, unt, scortisoara, drojdie, lapte, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină un ou 30 g zahăr 25 g unt o linguriţă scorţişoară 10 g drojdie proaspătă 100 ml lapte un praf sare Pentru umplutura: 60 g zahăr brun 40 g unt scorţişoară   Mod de preparare: Laptele […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.