Rulouri cu peşte şi sos

Printeaza

Rulouri cu peşte şi sos din: file de peste, faina, oua, lamaie, seminte de mac, condiment pentru peste, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie, menta, iaurt.

Ingrediente:Rulouri cu peşte şi sos

  • 400 g file peste
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • 1 lingura seminte de mac
  • condiment pentru peste
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri menta tocata
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Tai peştele file fâşii a câte 100 g, le stropeşti cu zea­ma de lămâie şi presari condiment pentru peşte, într-un vas amesteci 2 ouă cu făina, sare şi piper, până obţii un aluat omogen. Intinzi aluatul într-o foa­ie pătrată de 3-4 mm grosime şi o tai în 4 pătrate cu latura de 10 cm.

Pe fieca­re pătrat pui câte o bu­cată din fileul de peşte, apoi rulezi aluatul, îl ungi cu ou bătut, iar deasu­pra presari seminţele de mac. Aşezi rulourile într-o tavă stropită cu apă şi le dai la cuptor pentru 35- 40 de minute.

Pregăteşti sosul: Amesteci într-un castron coaja rasă şi zeama de la lămâie, cu menta tocattă si iaurtul. Serveşti rulourile calde cu sosul de iaurt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.