Rulouri cu nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu nuci, faina, drojdie, zahar pudra, unt, apa, sare, zahar, scortisoara, zahar vanilat, miere, ou.

Ingrediente aluat: Rulouri cu nuci

  • 1/2 kg făină
  • 1 cub drojdie proaspătă
  • 2 vârfuri de cuţit de zahăr pudră
  • 2 linguri unt
  • 350 ml apă
  • un praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 250 g nucă măcinată
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de scorţişoară
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 linguriţă de miere
  • albuş

Mod de preparare:

Se prepară întâi aluatul, pentru care drojdia se des­face în puţină apă şi apoi se toarnă în făina cernută. Se pun şi celelalte ingredi­ente şi se lucrează un aluat potrivit de tare. Se lasă alua­tul la crescut pentru 30 de minute.

Toate ingredientele pen­tru umplutură se amestecă, mai puţin albuşul, care se pune, bătut, la final. Aluatul se întinde cu sucitorul pe masa uşor înfăinată şi din el se taie triunghiuri sau pătrate. Pe fiecare bucată de aluat se pun o linguriţă sau două de umplutură de nuci, se rulează şi se aseaza în tava de copt, foarte putin unsă cu ulei.

Se bat ouăle ca pentru omletă şi se ung rulourile înainte de a le da la cuptor pentru 20 de minute.

Rulouri cu nuci

Rulouri cu nuci

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.