Rulouri cu masline si carne

Printeaza

Rulouri cu masline si carne din: faina, lapte, apa, unt, oua, drojdie, carne de pui, masline, ceapa, usturoi, cimbru, ulei de masline, pasta de tomate, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri_cu_masline_si_carne

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte dulce
  • 100 ml apă
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 20 g drojdie
  • 500 g carne de pui
  • 200 g măsline negre
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 10 g cimbru
  • 100 ml ulei de măsline
  • 10 g pastă de tomate
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul până se înmoaie, se adaugă carnea de pui, se condimentează şi se prăjesc la foc mic până ce carnea devine aurie. Se pun într-un bol şi se lasă să se răcească, se amestecă apoi cu ouăle, cimbrul, măslinele tocate, sare şi piper. Drojdia se dizolvă într-un bol cu puţină apă caldă, apoi se amestecă bine cu făina, untul, restul de apă şi laptele, jumătate de linguriţă cu sare şi piper.

Se frământă până se obţine un aluat omogen, se lasă la dospit 30 de minute şi se întinde o foaie potrivit de groasă.

Se unge cu pasta din bol, se rulează şi se taie bucăţi. Se aşază în forme de brioşă presărate cu făină, se ung cu pastă de tomate amestecată cu ulei şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.

 

Rulouri cu masline si carne

Rulouri_cu_masline_si_carne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.