Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale

Printeaza

Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale din: gem de afine, aluat foitaj, zahăr pudră vanilat, fulgi de migdale, făină, miere, margarină, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 borcan gem de afine
  • 400 g aluat foitaj
  • zahăr pudră vanilat

Pentru pasta de migdale:

  • 60 g fulgi de migdale
  • 10 g făină
  • 2-3 linguriţe cu miere
  • 55 g margarină
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un mixer, pune fulgii de migdale, făina, margarina, mierea şi un praf de sare.

Mixează până când devine totul o pastă fină. Dă deoparte.

Pune aluatul pe masa înfăinată şi întinde-l uşor cu sucitorul. Taie-l dreptunghiuri potrivite.

Cu un cuţit bine ascuţit, crestează marginile.

Unge fiecare bucată de aluat cu pas­ta de migdale, pune câte 1-2 linguri cu gem de afine, ridică marginile aluatului şi împleteşte-le.

Dă la cuptor 10-12 minute sau până când cornurile capătă culoare aurie. Când sunt gata, pudrează-le cu zahăr vanilat.

Rulouri cu gem de afine si pasta de migdale

Rulouri_cu_gem_de_afine_si_pasta_de_migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.