Rulouri cu frisca

Printeaza

Rulouri cu frisca din: unt, faina, oua, apa, zahar, lamaie, rom, sare.

Ingrediente aluat:Rulouri cu frisca

  • 250 g unt
  • 300 g făină
  • 2 găl­benuşuri
  • 1/2 pahar apă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie
  • 1 lingură rom
  • sare

Ingrediente umplutura : frisca

 

Mod de preparare:

Preparăm un aluat franţuzesc. Intindem o foaie cît o muchie de cuţit. Infierbîntăm un cuţit pînă la roşu şi tă­iem din foaie benzi late de două degete şi lungi de 20-25 cm (dacă forma este lungă de 18 cm).

Infăşurăm benzile de aluat pe forme, învelindu-le astfel, încît marginile benzii să cadă una peste alta, ca să se poată lipi. Ungem rulourile cu gălbenuş, le presărăm cu zahăr tos şi le aşezăm pe o tavă de tablă neagră. Le coacem în cup­tor încins, aproximativ 30-40 minute, pînă ce rulourile se îngălbenesc puţin.

După ce se răcesc, le scoatem de pe forme şi le umplem cu frişcă bătută .

Putem prepara rulourile cu o zi îna­inte. Le umplem cu o jumă­tate de oră înainte de a le servi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulouri cu frisca
  • rulouri cu frisca reteta
  • retete rulouri cu frisca
  • https://www restaurantedelux ro/rulouri-cu-frisca html

1 comentariu

  1. Foarte bune rulourile cu frisca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.