Rulouri cu carne de viţel in frunze de viţă

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din: carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu, concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Rulouri cu carne de viţel in frunze de viţă

  • 600 g carne tocată de viţel
  • 40 frunze de viţă-de-vie
  • 2 cepe
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură pătrunjel
  • 1 lingură mentă
  • l ou
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 160 ml supă concentrată de carne
  • 100 ml vin roşu,
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă concentrat de roşii
  • 40 ml Marsala
  • 1 lingură ulei de măsline extra­virgin
  • sare şi piper

pentru sosul cu iaurt:

  • 200 g castravete
  • 300 g iaurt
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune frunzele în apă clocotită şi fierbe-le 1-2 minute, apoi scoate-le, scurge-le şi lasă-le să se răcească. Prăjeşte 2 cepe tocate mărunt într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins şi amestecă-le într-un castron cu carnea, pă­trunjelul şi menta tocate, oul, pesmetul, sarea şi piperul.

Aşază pe planşetă două frunze de viţă cu nervurile în sus, suprapunându-le pe jumătate. Pune în mijloc puţină umplu­tură, rulează frunzele şi închide capetele ruloului astfel obţinut. Procedează la fel până când termini in­gredientele şi aranjează rulourile într-un vas termorezistent.

Căleşte 2 cepe tăiate julien într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins. Toarnă supa de carne, vinul roşu şi Marsala. Lasă să fiarbă până când se evaporă, apoi adaugă concentratul de roşii, sare şi piper, după gust. Toarnă sosul peste rulouri. Pune vasul în cuptorul cu microunde reglat la funcţiunea de coacere şi lasă-1 15 minute.

Curăţă castravetele de coajă şi de seminţe. Rade-l pe răzătoarea mare, presară-1 cu sare şi lasă-l 10 minute. Pune într-un vas iaurtul, castravetele ras, 1 lingură ulei de măsline şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi amestecă bine. Serveşte rulourile cu sos de iaurt alături.

Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă

Rulouri cu carne de viţel in frunze de viţă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.