Rulouri crocante cu umplutură picantă
Printeaza
Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică.
O legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o tigaie pui la prăjit 250 g de carne de vită în 6 linguri de ulei încins. Amesteci apoi ceapa împreună cu carnea tocată şi mai prăjeşti timp de 6 minute, amestecând continuu.
Adaugi pătrunjelul tocat, apoi condimentezi cu sare, piper, boia de ardei şi chimen. Pe fiecare triunghi de aluat vei pune 1-2 linguri de umplutură şi rulezi aluatul. Partea de deasupra, care trebuie să se lipească, o ungi cu apă rece sau cu albuş de ou şi o fixezi bine.
Rulourile le prăjeşti în ulei încins până se auresc. Le laşi apoi la scurs pe o foaie de pergament şi le serveşti alături de salată de sezon.