Rulouri aromate cu scorţişoară

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu: faina, unt, zahar pudra, ou, scortisoara, fructe uscate, nuca, migdale, zahar vanilat, sare.

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • un ou
  • două linguri cu scorţişoară măcinată
  • 100 g fructe uscate
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g migdale
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • un sfert de linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Untul moale se pune într-un bol împreună cu oul, 150 g zahăr pudră, sarea şi se mixează. Când a devenit ca o cremă se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se intro­duce la rece 30 de minute.

Se întinde o foaie subţire, se pre­sară cu zahărul vanilinat, scorţi­şoara, miezul de nucă şi migdalele măcinate şi fructele uscate tocate mărunt. Se rulează, se taie romburi şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se intro­duc în cuptorul încins şi se coc 10-15 minute, având grijă să nu se ardă, apoi se pudrează cu restul de zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.