Rulou cu legume şi brânză

Printeaza

O reteta delicioasa de rulou cu legume si branza din: foitaj, spanac, morcovi, cartof, mazare, branza, smantana, unt, nucsoara, ou, sare si piper.

Ingrediente:Rulou cu legume şi brânză

pentru rulou:

  • 250 g foitaj

pentru umplutură:

  • 250 g spanac congelat
  • 120 g morcovi
  • 150 g cartofi
  • 80 g mazăre
  • 1 50 g brânză pentru topit (Emmentaler, parmezan, mozzarella, caşcaval ş.a.)
  • 120 ml smântână pentru gătit
  • 30 g unt n
  • ucşoară
  • 1 ou
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi morcovii şi taie-i cuburi mici. Pune le­gumele tăiate şi mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi opăreşte-le 3-4 minute. Topeşte untul într-o tigaie, pune legumele opărite şi spanacul decongelat, scurs şi tăiat mărunt. Fierbe totul 4-5 minute, apoi sărează şi piperează, după gust.

Adaugă un vârf de cuţit de nucşoară şi smântână. Amestecă bine cu o lingură de lemn şi continuă fierberea până când sosul se îngroaşă, stinge focul şi lasă compoziţia sa se raceasca.

Intinde aluatul pe planşetă şi acoperă-l cu felii de brân­ză pentru topit. Răstoarnă compoziţia cu legume, distribuind-o uniform.

Rulează foaia de aluat, cu legumele în interior, închide bine extremităţile pentru a nu ieşi umplutura şi unge suprafaţa ruloului cu ou bătut.

Unge cu unt o tavă (sau tapeteaz-o cu hârtie de copt), aşază ruloul cu atenţie, având grijă să nu se rupă în timpul manevrării, şi coace-l circa 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.

Când este gata, scoate-l din cuptor, lasă-1 să se răcorească, taie-l bucăţi si serveste-l.

Rulou cu legume şi brânză

Rulou cu legume şi brânză

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.